Noelia Bail Garcia


Noelia Bail Garcia

Biografía

De familia trabajadora y de barrio humilde. Mi padre es panadero y mi madre trabaja en Mercabarna. Me inicié políticamente con la lucha feminista y el 15M Gracias al esfuerzo de mis padres, soy la primera de la familia con estudios universitarios. Cursé dos carreras universitarias: Licenciada en Ciencias Políticas y de la Administración y luego en Derecho por la UPF. También tengo el Máster en Políticas de Igualdad de Género (UAB) y Gendering Practices Master Program por la Universidad de Göteborg. Mi experiencia laboral es diversa y a veces, precaria. Emigré a México donde trabajé en la defensa de los derechos humanos con comunidades indígenas. De allí me mudé a Suecia donde continué mi formación en políticas de género. Estando en el extranjero comprobé las dificultades para poder votar o trabajar de las personas que emigramos. He sufrido en primera persona la precariedad de los servicios públicos, especialmente en barrios populares como en el que crecí: el barrio de Vistalegre en Castelldefels. Acompañar a mi abuelo en sus últimos años, despedir a mi abuela y ser madre mientas ejercía como Secretaria General de Podem Catalunya me ha hecho reflexionar sobre cómo ejercer la práctica política desde el respeto y el cuidado. La vida en el centro debe aplicarse dentro y fuera de Podemos. Como dijo Davis, "no voy a aceptar nunca más las cosas que no puedo cambiar. Voy a cambiar las cosas que no puedo aceptar". Cabeza de lista de Podem para el Parlament

@noe_bail/ FB: NoebailPodem


Motivación

Podem va néixer fa sis anys. Moltes érem allà, altres us heu anat unint a aquest projecte des de la il•lusió i el compromís. Vaig tenir l'honor ser elegida secretària general a l'última Assemblea Ciutadana, i durant aquest any i mig hem afrontat molts reptes. Alguns han estat col•lectius, com dirigir un espai amb múltiples sensibilitats, construir més de cent candidatures municipals, coordinar dues campanyes a les eleccions generals, o fer organització perquè Podem sigui un veritable element al servei de la gent.

Altres han estat personals, com donar a llum a la meva filla de camí a l'hospital. En tot m'he deixat la pell i l'ànima, perquè la vida i la política no puc entendre-les d'una altra manera.

Ara és moment de mirar al futur. Continuar amb el que comencem a construir: una organització cohesionada, fort i territorialment arrelada, altaveu dels moviments socials i de la gent normal. Només així podrem portar aquesta veu a les institucions, com ja fem en el govern d'Espanya, i contribuir des de l'acció política i institucional a millorar la vida de les persones.

Gràcies al treball i a la generositat de moltes companyes tinc l'oportunitat de presentar-me a la Coordinadora Autonòmica amb un equip plural, preparat i compromès per al CCA, amb una proposta polític-organitzativa i una visió feminista. Ara més que mai, amb la crisi del COVID-19, necessitem estar organitzats, conscients que les batalles presents marcaran el futur del nostre país.

Somriu, perquè Això És Podem.